Epilepsia - Sindromul West

Index articole

SINDROMUL WEST

Este specific sugarului cu debut la 3-9 luni si este cea mai grava forma de epilepsie. Prezinta caracteristic triada: 1. spasme infantile (crize specifice) manifestate prin tresarire, flexia membrului superior si a capului si revenirea ulterioara ce dureaza cateva secunde si apar in somn, la adormire si la trezire in salve de 10-15; 2. retard neruo-psihic initial sau dupa aparitia crizelor; 3.hipsaritmie pe EEG adica traseu cu unde si varfuri lente cu voltaj ridicat ce apar la intamplare. Diagnosticul precoce este foarte important deoarece efectul terapeutic depinde de momentul instituirii tratamentului, fiind foarte bun daca se face la sub o luna de la debut. Dupa aparitia crizelor apare o pierdere a achizitiilor si tulburarilor senzoriale corticale (orbire corticala pasagera).

Etiologia implica cauze de encefalopatie infantila, sindroame neuro-cutanate, sindroame degenerative, sindroame metabolice si malformatii cerebrale.

Tratamentul consta in adrenocorticotrofine (ACTH) administrat intramuscular dozat in functie de varsta timp de 6 saptamani - 8 luni, acid valproic, clonazepam, nitrazepam. Prognosticul este favorabil daca tratamentul este instituit la timp si boala remite. Se poate transforma in alte forme de epilepsie sau pot ramane sechele.

Comments  

# georgeta 2016-10-31 15:43
Buna ziua am sa incep direct si sa spun ca am o cutie de sabril de 500mg de la băiețelul meu care tot schimbam tratamente si nimic nu dă roade si nu scăpăm de crize (nu va mai spun toate diagnosticele pentru ca sunt foarte multe),tot ce va rog este daca stiti pe cineva care are nevoie (cutia o dau la pretul cumparat din turcia).va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# victoria 2012-03-15 08:58
Copilul are 3 ani si 2 luni. am facut EEG video concluzia este
In inregistrare de somn se depisteaza patterne fiziologice corespunzatoare stadiilor somnului lent cu respectarea consecutivitati i lor si se depisteaza activitate epileptiforma bilateral-sincr ona generalizata cu debut si accent de amplitudine in ariile corticale frontale pe stinga. Aceasta boala se trateaza sau progreseaza mai departe. Ajutatima nu stiu cu ce sa incep.
Reply | Reply with quote | Quote
# Ioana 2011-02-03 19:44
Am 14 ani...Si acum 2 zile am aflat ca sunt intr-o faza mica de epilespie... :cry:: cum se manifesta la varsta mea...pot scapa de ea? :cry::
Reply | Reply with quote | Quote
# petronius 2010-11-13 17:43
lucrez cu un copil cu acest sindrom.Totusi sper intr-un prognostic favorabil.Este un copil plin de viata, este in centrul tuturor copiilor, are initiativa la joc, ii antreneaza si pe ceilalti., este respectuos.Este un copil deosebit.
Reply | Reply with quote | Quote
# irina 2010-10-19 01:36
un baiat de 6 ani bolnav de epilepsie de uturac a facut o criza tonico cclonica care a urmat cu o internare la npi respectam tratamentul cu depakine si topiramat dar la adormire se scutura din maini si picioare cam 5 min ce se intimpla
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh