Epilepsia - Absenta epileptica petit mal

Index articole

ABSENTA EPILEPTICA PETIT MAL

Apare la varste cuprinse intre 3 si 12 ani, fiind considerata un tip de epilepsie benigna, care se potoleste spontan la varsta adulta. Etiologia este necunoscuta si se presupune ca focarul se afla in structuri profunde ale diencefalului.

SEMNE si SIMPTOME

Criza tipica incepe cu oprirea vorbirii si pierderea constientei brusc, insa fara pierderea tonusului muscular si deci fara cadere. Pacientul are privierea fixa, clipeste si are mici spasme musculare timp de 10-30 secunde. Apoi isi revine, dar nu isi aminteste ceea ce s-a intamplat tot timpul acesta (a fost absent). Crizele sunt precipitate de hiperventilatie. La scoala invatatorii au impresia ca un copil cu aceste manifestari nu este atent in mod deliberat sau ca "viseaza cu ochii deshisi".

DIAGNOSTIC

EEG da diagnosticul de obicei prin observarea de complexe unda-varfuri de 3Hz care pot fi induse prin hiperventilatie. Pot fi observate si crize atipice cu frecventa putin mai mare sau mai mica de 3Hz, ce pot coexista cu alte tipuri de crize. Neuroimagistica este normala.

TRATAMENT

Medicamentele de prima alegere sunt acidul valproic si etosuximida pentru cele tipice, iar pentru cele atipice acidul valproic. Alternativ se pot folosi lamotrigina sau clonazepam. La aproximativ doua treimi dintre adultii tineri absenta epileptica se opreste. La restul poate progresa catre crize generalizate primare sau absente epileptice atipice.

Comments  

# georgeta 2016-10-31 15:43
Buna ziua am sa incep direct si sa spun ca am o cutie de sabril de 500mg de la băiețelul meu care tot schimbam tratamente si nimic nu dă roade si nu scăpăm de crize (nu va mai spun toate diagnosticele pentru ca sunt foarte multe),tot ce va rog este daca stiti pe cineva care are nevoie (cutia o dau la pretul cumparat din turcia).va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# victoria 2012-03-15 08:58
Copilul are 3 ani si 2 luni. am facut EEG video concluzia este
In inregistrare de somn se depisteaza patterne fiziologice corespunzatoare stadiilor somnului lent cu respectarea consecutivitati i lor si se depisteaza activitate epileptiforma bilateral-sincr ona generalizata cu debut si accent de amplitudine in ariile corticale frontale pe stinga. Aceasta boala se trateaza sau progreseaza mai departe. Ajutatima nu stiu cu ce sa incep.
Reply | Reply with quote | Quote
# Ioana 2011-02-03 19:44
Am 14 ani...Si acum 2 zile am aflat ca sunt intr-o faza mica de epilespie... :cry:: cum se manifesta la varsta mea...pot scapa de ea? :cry::
Reply | Reply with quote | Quote
# petronius 2010-11-13 17:43
lucrez cu un copil cu acest sindrom.Totusi sper intr-un prognostic favorabil.Este un copil plin de viata, este in centrul tuturor copiilor, are initiativa la joc, ii antreneaza si pe ceilalti., este respectuos.Este un copil deosebit.
Reply | Reply with quote | Quote
# irina 2010-10-19 01:36
un baiat de 6 ani bolnav de epilepsie de uturac a facut o criza tonico cclonica care a urmat cu o internare la npi respectam tratamentul cu depakine si topiramat dar la adormire se scutura din maini si picioare cam 5 min ce se intimpla
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh