Epilepsia - Sindromul Lennox-Gastaut

Index articole

SINDROMUL LENNOX-GASTAUT

Apare la copii si este definit prin triada: 1. tipuri multiple de crize (de obicei generalizate tonico-clonice, atonice si absenta epileptica atipica); 2. aspect EEG cu complexe varf-unda lente (sub 3Hz) si alte anomalii si 3. functie cognitiva afectata in majoritatea cazurilor. Sindromul este asociat cu boli ale SNC cu cauze variate, incluzand anomalii de dezvoltare, hipoxie sau ischemie perinatala, traumatisme, infectii si alte leziuni dobandite. Caracterul multifactorial al acestui sindrom sugereaza ca este un raspuns nespecific al creierului la leziuni neuronale difuze. Din pacate prognosticul este nefavorabil din cauza bolii SNC de fond si consecintelor psihice si psihosociale ale epilepsiei grave si slab controlata.

Comments  

# georgeta 2016-10-31 15:43
Buna ziua am sa incep direct si sa spun ca am o cutie de sabril de 500mg de la băiețelul meu care tot schimbam tratamente si nimic nu dă roade si nu scăpăm de crize (nu va mai spun toate diagnosticele pentru ca sunt foarte multe),tot ce va rog este daca stiti pe cineva care are nevoie (cutia o dau la pretul cumparat din turcia).va multumesc
Reply | Reply with quote | Quote
# victoria 2012-03-15 08:58
Copilul are 3 ani si 2 luni. am facut EEG video concluzia este
In inregistrare de somn se depisteaza patterne fiziologice corespunzatoare stadiilor somnului lent cu respectarea consecutivitati i lor si se depisteaza activitate epileptiforma bilateral-sincr ona generalizata cu debut si accent de amplitudine in ariile corticale frontale pe stinga. Aceasta boala se trateaza sau progreseaza mai departe. Ajutatima nu stiu cu ce sa incep.
Reply | Reply with quote | Quote
# Ioana 2011-02-03 19:44
Am 14 ani...Si acum 2 zile am aflat ca sunt intr-o faza mica de epilespie... :cry:: cum se manifesta la varsta mea...pot scapa de ea? :cry::
Reply | Reply with quote | Quote
# petronius 2010-11-13 17:43
lucrez cu un copil cu acest sindrom.Totusi sper intr-un prognostic favorabil.Este un copil plin de viata, este in centrul tuturor copiilor, are initiativa la joc, ii antreneaza si pe ceilalti., este respectuos.Este un copil deosebit.
Reply | Reply with quote | Quote
# irina 2010-10-19 01:36
un baiat de 6 ani bolnav de epilepsie de uturac a facut o criza tonico cclonica care a urmat cu o internare la npi respectam tratamentul cu depakine si topiramat dar la adormire se scutura din maini si picioare cam 5 min ce se intimpla
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh