Problema medicamentele false

Anual în Europa sunt confiscate zeci de milioane de medicamente false.

Dincolo de aspectele legale și financiare, contrafacerea de medicamente este o adevărată tentativă de săvârșire de crime în masă, după cum a declarat comisarul european Günter Verheugen. Problema este că uneori medicamentele false nu numai că nu conțin substanța activă necesară tratării bolnavului, ci conțin chiar ingrediente nocive pentru sănătate.

Medicamentele cele mai des falsificate sunt antibioticele, citostaticele, antimalaricele, analgezicele, cele pentru scăderea colesterolului, boli de inimă și disfuncție erectilă.

UE intenționează să introducă elemente de siguranță suplimentare pe cutiile de pastile, iar privitor la site-urile care comercializează medicamente online va fi introdus un logo de acreditare.

Problema medicamentelor contrafăcute se află și pe agenda OMS. În România, Agenția Națională a Medicamentului a lansat siteul crimemedicine.ro pentru combaterea medicamentelor false.

Referințe: EU Public Health - Medicinal products for human use

Comments  

# andi 2015-01-29 16:05
De unde atata subtanta activa daca jumatate din productia de medicamente din Romania se face fara acte. Si asa substanta activa este sub concentratie, expirata de ani sau chiar lipseste cu desavarsire. Oameni care muncesc la negru sau la gri, astea sunt fabricile de medicamente romanesti. Nu mai dati vina pe turci ca la noi este mult mai grav.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh