Antiinflamatoare cu pansament gastric

Una din principalele probleme ale antiinflamatoarelor nesteroidiene este reprezentată de reacțiile adverse digestive, în special fenomenele de iritație gastrică.

Din acest motiv, pacienții cu risc gastrointestinal (vârstnici, antecedente de ulcer) trebuie să ia antiinflamatoarele cu un pansament gastric (antisecretorii de tipul omeprazol, lansoprazol, esomeprazol, pantoprazol).

Pe piață există acum produse farmaceutice care îndeplinesc acest deziderat (antiinflamator + protecție gastrică) într-o singură pastilă.

Astfel, pacienții care iau tratament cronic cu antiinflamatoare (ex. pentru patologie osteoarticulară) și au nevoie de protecție gastrică pot folosi o combinație de antiinflamator + gastroprotector, cum este naproxen 500 mg + esomeprazol 20 mg (Vimovo, AstraZeneca).

O problemă similară este în cazul pacienților cardiaci care iau cronic aspirină și la care pot apărea leziuni gastrointestinale. Și pentru ei există combinația aspirină 81 mg + esomeprazol 20 mg (Axanum, AstraZeneca), care împacă și cardiologii și gastroenterologii.

Comments  

# pop 2017-04-30 17:38
dar protectorul gastric nu este toxic pt ficat rinichi etc?
Reply | Reply with quote | Quote
# pacientul anonim 2013-02-03 15:45
De ce sunt prezentate numai produsele AstraZeneca ???
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2013-02-03 16:43
Din cate stiu, doar AstraZeneca are pe piata astfel de combinatii de antiinflamator/ aspirina in doza cardio si antisecretor gastric.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh