Ciprofloxacin și celelalte fluoroquinolone, restricționate în infecțiile urinare necomplicate

Până nu demult, ciprofloxacin și celelte medicamente din clasa fluoroquinolonelor erau prescrise ca antibiotice de primă linie în infecțiile urinare.

Din 2016, FDA (Food and Drug Administration) a emis o restricție privind utilizarea acestor antibiotice în infecțiile urinare necomplicate, dar și în sinuzitele bacteriane acute sau exacerbările bronșitei cronice. Astfel, fluoroquinolonele ar trebui utilizate doar la pacienții care nu au alternative de tratament, din cauza potențialelor reacțiilor adverse asociate acestor antibiotice.

Administrarea sistemică de fluoroquinolone poate duce la efecte adverse debilitante și potențial permanente la nivelul tendoanelor, mușchilor, articulațiilor sau sistemului nervos central și periferic.

Pacienții care iau medicamente din clasa fluoroquinolonelor trebuie să se adreseze urgent medicului dacă dezvoltă dureri de tendoane, dureri articulare sau musculare, furnicături sau înțepături la nivelul membrelor, confuzie sau halucinații.

În cazul apariției de reacții adverse semnificative, medicul curant trebuie să sisteze administrarea de fluoroquinolone și să le înlocuiască cu antibiotice din alte clase pentru a termina cura de eradicare a infecției.      

Referințe: FDA Drug Safety Communication, Iulie 2016

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Buna ziua ! Va rog să mă sfătuiți ce sa fac și unde să mă duc ... Mama mea a avut ...

  Read more...

   
 • Buna, De ceva timp ma cunfrunt cu batai mari ale inimii. Am aproape 2 luni de ...

  Read more...

   
 • Pentru femeile care alăptează și sunt suspecte de infecție HPV, ce riscuri pot ...

  Read more...

   
 • Buna am dureri la testicolul sting de la el ma doare si picioru. Scrotul este ...

  Read more...