Ciprofloxacin și celelalte fluoroquinolone, restricționate în infecțiile urinare necomplicate

Până nu demult, ciprofloxacin și celelte medicamente din clasa fluoroquinolonelor erau prescrise ca antibiotice de primă linie în infecțiile urinare.

Din 2016, FDA (Food and Drug Administration) a emis o restricție privind utilizarea acestor antibiotice în infecțiile urinare necomplicate, dar și în sinuzitele bacteriane acute sau exacerbările bronșitei cronice. Astfel, fluoroquinolonele ar trebui utilizate doar la pacienții care nu au alternative de tratament, din cauza potențialelor reacțiilor adverse asociate acestor antibiotice.

Administrarea sistemică de fluoroquinolone poate duce la efecte adverse debilitante și potențial permanente la nivelul tendoanelor, mușchilor, articulațiilor sau sistemului nervos central și periferic.

Pacienții care iau medicamente din clasa fluoroquinolonelor trebuie să se adreseze urgent medicului dacă dezvoltă dureri de tendoane, dureri articulare sau musculare, furnicături sau înțepături la nivelul membrelor, confuzie sau halucinații.

În cazul apariției de reacții adverse semnificative, medicul curant trebuie să sisteze administrarea de fluoroquinolone și să le înlocuiască cu antibiotice din alte clase pentru a termina cura de eradicare a infecției.      

Referințe: FDA Drug Safety Communication, Iulie 2016

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Puteti verifica pe site-ul livertox riscul de hepatotoxicitat e la dutasterida.

  Read more...

   
 • Buna ziua, Am efectuat un set complet de analiza, cu rezultate satisfacatoare ...

  Read more...

   
 • Ce pret are aparatul pentru determinarea acasa a IRN-ului? Vreau sa il cumpar.

  Read more...

   
 • Buna ziua. Va rog frumos sa.mi spuneti in astm ce as putea sa iau ipentru dureri ...

  Read more...

   
 • ce potential hepatotoxic are Dutasterida?

  Read more...