Alegerea sexului copilului: băietel sau fetiță?

Nu este vorba despre alegerea sexului viitorului copil prin diagnostic genetic preimplantational, ci despre metode de a ajuta soarta sa aleaga între baietel si fetita. Desi fiecare cuplu îsi doreste în primul rând sa aiba un copil sanatos, partenerii au cel mai adesea preferinte în ceea ce priveste sexul copilului.

Cele două ovare ale femeii expulzează alternativ, la fiecare ciclu menstrual, câte 1 ovul, care are un moment fecund de 24 ore. Bagajul genetic al ovulului constă în 22 cromozomi autozomi și 1 cromozom sexual - X. Într-un ciclu menstrual standard, de 28 zile, ovulația se produce în ziua a 14-a. Majoritatea femeilor nu au însă un ciclu menstrual regulat, de aceea în perioada de concepție se recomandă calcularea datei ovulației pentru maximizarea șanselor de a rămâne gravidă. Momentul ovulației poate fi estimat fie prin urmărirea temperaturii corporale (care crește cu 0,5-1 grad Celsius la ovulație), a secreției vaginale (care devine abundentă și foarte apoasă) și prin măsurarea pH-ului vaginal (care la ovulație devine din acid alcalin). Spermatozoizii au un bagaj genetic format din 22 cromozomi autozomi și 1 cromozom sexual - X sau Y. Spermatozoizii X sunt mai voluminoși, se deplasează mai greu, dar sunt mai rezistenți și au o durată de viață de 3-5 zile, pe când cei Y sunt rapizi, foarte sensibili și rezistă mai puțin în așteptarea ovulului, circa 24 ore. Prin fecundarea ovulului de către un singur spermatozoid se poate obține un zigot XX (fetiță) sau XY (băiețel).

pH-ul VAGINAL

Cercetătorii au stabilit ca pH-ul vaginal joacă un rol important în selecția tipului de spermatozoizi. pH-ul vaginal normal este acid, el devenind alcalin în momentul ovulației.

Deoarece sperma are un pH alcalin, aciditatea secreției vaginale va "omorâ" spermatozoizii, începând cu cei Y (pentru baieței), care sunt mai sensibili. Vor rămâne o parte din spermatozoizii X (pentru fetițe), care sunt mai rezistenți, și care au astfel șanse de a se întâlni cu ovulul.

Dacă pH-ul vaginal este alcalin, atunci spermatozoizii sunt primiți "ca acasă" și pornesc în căutarea ovulului. Datorită vitezei mai mari, spermatozoizii Y au șanse mai mari de a fecunda primii ovulul.

În concluzie, în condițiile unui pH intravaginal acid (înaintea ovulației) există o șansă mai mare de a avea o fetița și invers, în condițiile unui pH alcalin (în preajma ovulației) șanse mai mari de a avea un băiețel. Adaptarea spermatozoizilor la condiții diferite de aciditate pare a fi în armonie perfectă cu durata lor de viață: la pH acid, înaintea ovulației, supraviețuiesc spermatozoizii X, care au și o durata mai mare de viață și pot "aștepta" ovulul până este expulzat, iar la pH alcalin, în momentul ovulației, sunt avantajați spermatozoizii Y, care au o durată de viață mică și au un răgaz de 24 ore de a găsi și fecunda ovulul (momentul fecund al ovulului fiind tot de 24 ore).

Teoria poziției sexuale

  • În cazul ejaculării spre zona de început a vaginului, există șanse mai mari de a avea o fetiță. Deoarece în porțiunea inițială a vaginului pH-ul este mai acid, spermatozoizii Y vor muri primii și vor supraviețui doar o parte din cei X, favorizând concepția unei fete.
  • În cazul pozițiilor penetrante, când partenerul ejaculează în profunzime, spermatozoizii Y sunt favorizați datorită vitezei și pot ajunge mai rapid la întâlnirea cu ovulul.
  • Orgasmul feminin poate elibera o serie de substanțe care alcalinizează mediul intravaginal, crescând șansele de a avea un băiețel.

Teoria temperaturii scrotale

Temperatura crescută la nivel testicular (chiloți strâmti, dușuri calde) este nefavorabilă pentru spermatozoizii Y, cărora le place la "răcoare". Așadar, temperatura scrotală crescută scade șansele de a avea un băiețel, însă nu crește șansele de a avea o fetiță, ci nu face decât să reducă fertilitatea. În fapt, temperatura scrotala normală este mai mică decât temperatura organismului tocmai pentru a permite dezvoltarea spermatozoizilor.

Sexul este stabilit de către tată sau de mamă?

Răspunsul este de către ambii. Deoarece ovulul poate conține un singur cromozom sexual - X, viitorul copil poate fi băiat (XY) doar dacă spermatozoidul conține cromozomul Y. Altfel, copilul va fi fată (XX). Participarea mamei constă în caracteristicile mediului intravaginal, care poate favoriza fie spermatozoizii X, fie cei Y: astfel un mediu acid distruge spermatozoizii Y (care sunt mai putin rezistenți), lăsând loc doar celor care poartă cromozomul X să se întâlneasca cu ovulul.

Predicția sexului copilului - calculator online

O metodă chinezească mai mult sau mai putin științifică este disponibilă aici.

Concluzii

Pentru a avea un băiețel:

  • contactul sexual trebuie sa aibă loc cu 1 zi înainte sau imediat după ovulație, pentru că spermatozoizii Y (care poartă bagajul genetic pentru sexul masculin) nu supraviețuiesc mai mult de 24 ore.
  • se va practica alcalinizarea mediului intravaginal (bicarbonat)
  • partenerul ar trebui să poarte boxeri și să evite dușurile foarte calde (spermatozoizilor Y le place la "răcoare")
  • se va alege o poziție cu penetrare adâncă (sperma fiind ejaculată în profunzime, drumul de parcurs este mai scurt, iar spermatozoizii Y, care sunt mai mici și mai rapizi, au șanse mai mari de a ajunge primii la locul de întâlnire cu ovulul)
  • cantitatea de spermă trebuie să fie cât mai mare (se recomandă ca partenerul să nu ejaculeze timp de 3 zile înainte de actul sexual din preajma ovulației)

Pentru a avea o fetiță:

  • contactul sexual trebuie sa aibă loc cu 2-3 zile înaintea ovulației, pentru ca mediul acid intravaginal sa distrugă spermatozoizii Y și să lase cale liberă pentru spermatozoizii X, mai rezistenți, de a fecunda ovulul.
  • pentru scăderea șanselor de a avea un băiețel (și creșterea indirectă a șanselor de a avea o fetiță), se va practica acidifierea mediului intravaginal

Atentie! Metodele de mai sus nu oferă nicio garanție cu privire la sexul copilului.

Comments  

# claudia 2010-09-13 15:21
offff am 2 fetite,,va dati seama caimi doresc un baietel foartemult
numai la asta ma gandesc ,ajutatima si datimi sfaturi ca sa pot sami indeplinesc ceea ce vreau,multumesc !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Reply | Reply with quote | Quote
# Pop Corina 2010-09-12 15:43
Interesant nu.......
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh