Nuvaring – contraceptivul intravaginal sau sistemul cu cedare vaginală

Inelul contraceptiv Nuvaring are form? de cerc cu diametrul de 2 centimetri ?i este alc?tuit dintr-un material flexibil, treatment stuff transparent. Este foarte bine tolerat de c?tre organismul femeilor. Acţiunea sa constă în eliberarea de hormoni (etonogestrel şi etinilestradiol) pe o perioadă de 3 săptămâni consecutiv, pe durata ciclului menstrual. În tot acest timp, hormonii eliberaţi sunt absorbiţi în circulaţie de la nivelul mucoasei vaginale şi creează un status hormonal asemănător celui din tratamentele cu contraceptive orale. Modul de administrare este eficient şi datorită evitării apariţiei efectelor adverse asociate anticoncepţionalelor orale, care suferă fenomenul de prim pasaj hepatic. Nuvaring este uşor de folosit, atât inserarea cât şi scoaterea sa se fac fără supraveghere medicală. Inserarea sa este foarte facilă, asemănătoare introducerii unui tampon vaginal. Cu toate acestea, înainte de a lua decizia de a-l folosi, femeile trebuei să consulte un medic ginecolog! După îndepărtarea inelului intravaginal, mucoasa uterină se îngroaşă şi se declanşează menstruaţia. După o săptămână de la îndepărtare, se va introduce un nou inel, în cazul în care se doreşte menţinerea protecţiei contraceptive hormonale. Cele mai frecvente efecte adverse asociate folosirii contraceptivului intravaginal sunt: infecţiile şi secreţiile vaginale, cefaleea, creşterea în greutate şi greaţa.

Cine nu ar trebui să folosească acest inel vaginal? Femeile fumătoare prezintă un risc mai mare de apariţie a efectelor adverse cardiovasculare asociate contraceptivelor hormonale. Nuvaring este contraindicat la femeile care au suferit: AVC (accidente vasculare cerebrale), tromboflebite, tromboembolism pulmonar, angină pectorală, hipertensiune arterială înaltă, diabet cu complicaţii renale, oculare, nervoase sau vasculare, cancer de sân, vaginal sau uterin, sângerări vaginale anormale, icter în perioada sarcinii sau pe parcurusul terapiei contraceptive hormonale, stări de hipercoagulabilitate, boli hepatice active, alergii sau hipersensibilităţi la una dintre componentele inelului cu inserţie vaginală. De asemenea, se recomandă evitarea folosirii acestuia în cazul suspiciunii unei sarcini!

Comments  

# Vera 2011-01-22 22:25
initial eu am fost reticenta ca nu intelegeam cum nu poate fi simtit in timpul actului sexual dar se pare ca asa e.
in afara de asta, nicio alta problema sau motiv de ingrijorare.
Reply | Reply with quote | Quote
# Daniela 2011-01-16 19:08
Eu il folosesc de ceva timp, e la fel de usor de folosit precum un tampon intern numai ca nu necesita atata atentie ca siacela din moment ce trebuie introdus o singura data pe luna.
E cel mai bun anticonceptiona l pe care l-am folosit pana acum..
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh