Diabetul zaharat tip 2, vindecat prin dietă

O diet? extrem? de 600 kcal/zi timp de 8 s?pt?mâni a vindecat diabetul tip 2 la persoanele nou-diagnosticate cu aceast? boal?, buy viagra health conform unui studiu publicat în Diabetologia.

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Newcastle au dovedit că restricția aportului energetic (printr-o dietă hipocalorică) a redus nivelul de grăsimi din pancreas și ficat, a normalizat nivelul glicemiei, sensibilitatea la insulină și funcția celulelor beta-pancreatice. La 3 luni de la începerea dietei (și deci la 1 lună după întoarcerea la regimul alimentar obișnuit dar cu recomandări privind o alimentație sănătoasă și porții echilibrate), 7 din cei 11 pacienți care fuseseră diagnosticați cu diabet în ultimii 4 ani erau vindecați. Nivelul glicemiei a jeun se normalizase după doar 1 săptămână de dietă. În plus, scanarea IRM a pancreasului a relevat o scădere a încărcării grase de la 8% până la nivelul normal de 6%.

Probabil vă întrebați în ce constă această dietă care vindecă diabetul – alimente lichide dietetice (46.4% carbohidrați, 32.5% proteine și 20.1% grăsimi, vitamine, minerale) cu o valoare energetică de 510 kcal/zi, suplimentate cu 3 porții de legume fără amidon până la un total de 600 kcal/zi.

Coordonatorului studiului nu încurajează însă populația să urmeze această dietă (care este foarte restrictivă și trebuie ținută doar sub supraveghere medicală), menționând că obiectivul cercetării a fost doar de a vedea dacă diabeticii care slăbesc scapă și de diabet (fapt ce fusese sugerat de ameliorarea diabetului la persoanele obeze care beneficiază de chirurgie bariatrică). În plus, faptul că nu toți pacienții s-a vindecat de diabet ridică o ipoteză de studiu privind susceptibilitatea individuală de a răspunde la dietă. Totodată, el a afirmat că există potențialul reversibilității diabetului și la persoanele cu diagnostic mai vechi.

Restricția calorică este cunoscută a fi un tratament bun pentru diabet. Unul dintre cercetătorii din echipa de studiu a afirmat că dacă s-ar introduce raționalizarea alimentației, Marea Britanie ar scapa de diabet.

Referințe: Type 2 diabetes in newly diagnosed can be reversed

Comments  

# ticulet 2014-10-08 08:44
incearca
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii