Ceaiul și cafeaua scad tensiunea arterială

Veste bun? pentru iubitorii de cafein?: consumul de ceai sau cafea este asociat cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice ?i diastolice, precum ?i a frecven?ei cardiace, potrivit unui studiu derulat de echipa prednisone-news.com din Paris, Fran?a prezentat la ESH 2013 Scientific Sessions.

Studii anterioare sugeraseră un efect cardioprotector al consumului de ceai/cafea însă analizele nu fuseseră concludente.

Cercetătorii francezi au chestionat pacienții privitor la consumul de ceai și cafea și au împărțit respondenții în 3 loturi: cei care nu consumau deloc ceai/cafea, care consumau 1-4 cești/zi și peste 4 cești/zi. Rezultatele au arătat că bărbații consumau mai frecvent cafea, iar femeile ceai. După ajustarea pentru factorii de confuzie, atât consumul de cafea cât și cel de ceai au fost asociate cu o reducere semnificativă statistic a tensiunii arteriale sistolice și diastolice.

Explicația pentru acest efect hipotensor observat ar putea fi dată de acțiunea vasodilatatoare a flavonoizilor din ceai și cafea.

Add comment


Security code
Refresh