Betaserc (betahistină) - prospect

Betaserc (betahistin?) - prospect

Prezentare farmaceutică: Comprimate conţinând 8 mg betahistină; cutii cu 30 şi 100 comprimate.

Acţiune terapeutică: Este un analog sintetic al histaminei, activ pe cale orală. Betaserc are un efect agonist slab pe receptorii H1 şi un efect antagonist puternic pe receptorii H3 ,la nivelul SNC şi al sistemului nervos autonom. Betaserc are un efect inhibitor asupra descărcării de impulsuri din neuronii nucleilor vestibulari şi laterali. Betaserc exercită o acţiune relaxantă pe sfincterele precapilare de la nivelul microcirculaţiei urechii interne, mărind consecutiv aportul sanguin la nivelul striei vascularis a labirintului.

Indicaţii: Boala Méniére, caracterizată prin următoarea triada simptomatică: vertij (asociat frecvent cu greaţă şi vărsături), pierderea auzului (parţială sau totală) şi tinitus. Vertijul vestibular.

Mod de administrare: Doza pentru adulţi este de 1-2 comprimate de 3 ori pe zi (24-48 mg/zi). Doza trebuie adaptată individual, în funcţie de răspuns. Efectul terapeutic poate fi obiectivat, uneori, după două săptămâni de tratament. În alte cazuri, cele mai bune rezultate pot fi obţinute după câteva luni de tratament. Administrarea de Betaserc în faza de debut previne progresia bolii şi/sau pierderea auzului în fazele mai tardive ale bolii.

Reacţii adverse: În unele cazuri s-a observat uşoară neplăcere gastrică, care poate fi evitată prin administrarea medicamentului în timpul meselor sau prin scăderea dozei.

Contraindicaţii: Nu există contraindicaţii absolute. Sunt necesare precauţii în cazul pacienţilor care suferă de feocromocitom sau al pacienţilor cu astm bronşic; aceştia trebuie atent monitorizaţi pe durata tratamentului. De asemenea, trebuie atenţie în cazul pacienţilor cu istoric de ulcer peptic.

Comments  

# Mariana 2012-02-19 15:48
Am inceput sa iau
Betaserc de trei saptamani ,mi sa prescris pentru ameteli si acum am tensiunea prea mica ,o fi de la Betaserc?
Reply | Reply with quote | Quote
# Mihaela 2011-12-15 06:00
Buna ziua!
Talat meu a inceput tratament cu betaserc de ieri,si acuza somnolenta.Este posibil sa fie de la acest medicament?
Reply | Reply with quote | Quote
# admin 2011-12-15 13:55
Daca somnolenta a aparut in asociere cu inceperea administrarii betaserc, este intr-adevar posibil sa fie o reactie adversa la medicament.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii