Androcur (ciproteron) - prospect

Androcur (ciproteron) - prospect

Prezentare farmaceutică: Comprimate conţinând 50 mg cyproteron acetat (cutii cu 20 sau 50 buc.).

Acţiune terapeutică: Antiandrogen şi antigonadotrop, cu rol în reducerea efectelor hormonilor androgeni.

Indicaţii: Carcinom de prostată inoperabil, devieri de comportament datorate excesului de androgeni, tendinţă de androgenizare la femei, pubertate precoce.

Mod de administrare: Conform indicaţiilor medicului. În general, astfel: pentru combaterea efectului androgen adrenocortical după orhiectomie - 2 comprimate de 1-2 ori/zi (100-200 mg); fără orhiectomie - 2 comprimate de 2-3 ori/zi, fără întrerupere, până la realizarea efectului terapeutic dorit; pentru combaterea creşterii testosteronului în tratamentul cu antagonişti LH-RH - iniţial 2 comprimate de 2 ori pe zi, 5-7 zile, apoi 2 comprimate de 2 ori/zi, 3-4 săptămâni, asociat cu un antagonist LH-RH. În tratamentul excitabilităţii sexuale masculine exacerbate, în care se va utiliza în funcţie de situaţie doza zilnică este de 21 tablete sau 22 tablete sau pe perioade scurte chiar 32 tablete. Pentru întreţinerea efectului se va utiliza doza minimă eficace.

Efecte secundare: Tulburări de spermatogeneză şi dinamică sexuală, ginecomastie, reducere a cortizolului circulant, modificări ale funcţiei hepatice.

Contraindicaţii: Afecţiuni hepatice (maligne, icter de diferite etiologii), la femei în cursul sarcinii sau care alăptează, depresii cronice severe, tulburări tromboembolice, modificări vasculare grave în cadrul diabetului zaharat.

Add comment


Security code
Refresh