Algocalmin (metamizol) - prospect

Algocalmin (metamizol) - prospect

Compoziţie: Comprimate conţinând 0,500 g metamizol sodic; fiole de 2 ml conţinând metamizol sodic 1 g (50%).

Acţiune terapeutică: Analgezic de 2 ori mai intens decât aminofenazona şi antipiretic cu acţiune intensă la administrare intravenoasă. Slab antiinflamator. Antispastic, puternic miotrop.

Indicaţii: Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare şi de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronică evolutivă, mialgii. Sindrom febril.

Contraindicaţii: Alergie la derivaţi pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afecţiuni hepatice, afecţiuni renale, porfirie, deficit de glucoză-6 fosfat dehidrogenază.

Precauţii: Produsul poate determina granulocitoză indiferent de doza administrată. Intoleranţa poate să apară fie după prima administrare, fie după mai multe administrări şi poate fi de tip reacţie încrucişată cu aspirina.

Reacţii adverse: Hematologice-agranulocitoză, anemie sau trombopenie, reacţii alergice cutanate de diferite intensităţi, rar insuficienţă renală sau nefropatie interstiţială; crize de astm la pacienţii cu alergie încrucişată cu aspirină, uneori colorarea în roşu a urinii.

Sarcină şi alăptare: Se va administra în timpul sarcinii numai după aprecierea corectă a riscului şi beneficiului terapeutic. Este de preferat să nu se administreze mamelor care alăptează.

Posologie şi mod de administrare: Adulţi: Până la 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi sau 1-2 fiole în injecţie i.m. profundă sau per os; 1 comprimat sau 1 fiolă la nevoie. Copii peste 15 ani: 1 comprimat de 2-3 ori/zi sau la nevoie. Comprimatele se administrează cu un pahar mare de apă. În caz de febră mare, în mediul spitalicesc se poate administra 1 fiolă i.v., în cazul în care nu există antecedente de alergie la Algocalmin.

Formă de prezentare: Folii de hârtie a 20 comprimate. Cutii cu 100 fiole de 2 ml. Cutii cu 10 fiole de 2 ml.

Condiţii de păstrare: La adăpost de umiditate, căldură şi lumină.

Add comment


Security code
Refresh