Adevărul despre cremele anticelulitice

Pentru că aproape toate femeile se confruntă cu celulită, există o adevărată industrie care furnizează produse miraculoase pentru a estompa aspectul de coajă de portocală de pe coapse sau fese.

Una din opțiunile terapeutice pentru celulită este reprezentată de creme (loțiuni, geluri și alte produse topice).

Pentru a vedea cât de eficiente sunt aceste creme dincolo de promisiunile etichetelor sau reclamelor să ne reamintim ce este celulita (și când vorbim de celulită nu ne referim la infecția difuză a țesutului celular subcutanat, ci la celulita care afectează inestetic picioarele feminine). Celulita apare ca urmare a unui dezechilibru între stocarea și utilizarea grăsimilor, ceea ce duce la mărirea de volum (balonizarea) adipocitelor; adipocitele sunt celule localizate la nivelul țesutului subcutanat, adică sub piele – la nivelul coapsei și feselor, la circa 20-25 mm profunzime. Ei bine, pentru a acționa asupra adipocitelor, cremele anticelulitice ar trebui să străbată un strat gros de 2-2.5 cm. În fapt, efectul cremelor anticelulitice este dependent de folosirea concomitentă a masajului și constă mai degrabă în tonifierea pielii, ceea ce ameliorează textura cutanată. Se recomandă folosirea de creme care conțin metilxantine (cafeină, teofilină, aminofilină), citrice, vitamina A, L-carnitină. Masajul trebuie făcut circular, de jos în sus, fie cu cremă fie cu uleiuri esențiale de salvie sau ienupăr.

Dincolo de utilizarea obsesivă a cremelor, atenția femeilor ar trebui îndreptată și către alți factori care favorizează apariția celulitei – tulburări hormonale (tiroidiene), sedentarismul, probleme circulatorii, consumul de contraceptive orale.

Comments  

# Badeavali 2013-09-02 09:37
Si eu am utilizat suplimentele alea intr-o cura de 3 luni si sunt destul de multumita de rezultate. Intr-adevar nu mi-a disparut toata celulita, dar in mare parte s-a inlaturat. Pana la urma o sa reusesc eu sa scap in totalitate de ea!
Reply | Reply with quote | Quote
# Cosmina 2013-08-23 08:33
E ok suplimentul ala de care zici tu! Eu am facut o cura de 4 luni cu ele si mi-am indepartat complet celulita. Partea proasta la ele e ca reactioneaza diferit in functie de metabolismul fiecarei persoane. Totusi cu exercitii, dieta si suplimentele astea cred ca poti sa mai inlaturi din celulita!
Reply | Reply with quote | Quote
# Andra 2013-08-14 05:56
Eu as merge mai degraba pe utilizarea unor suplimente naturiste. Am vazut de curand un supliment pe baza de plante numit Cellinea. Acesta este facut in totalitate din plante si nu cred ca provoaca efecte adverse. In general suplimentele actioneaza asupra cauzei si in felul asta celulita nu va mai reveni!
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh