Acneea (coșurile)

Acneea, sildenafil cunoscut? sub denumirea de co?uri, rx este o afec?iune a pielii manifestat? prin apari?ia de puncte negre (comedoane deschise), puncte albe (comedoane închise), papule ?i pustule, întâlnit? mai ales în perioada adolescen?ei.

Odată cu vârsta, acneea are tendința de a dispărea. Coșurile si punctele negre pot fi localizate la nivelul feței, umerilor, pieptului și spatelui.

Principalele cauze ale acneei sunt: excesul de sebum (care participă la blocarea foliculilor piloși) și creșterea secreției de androgeni (care duce la mărirea în volum a glandelor sebacee și creșterea producției de sebum). Aceste condiții favorizează dezvoltarea unei bacterii implicate în apariția inflamației din jurul comedoanelor, numită Propionibacterium acnes. În stop-acne-meds.com acestei bacterii apar leziuni inflamatorii de tipul papule, pustule, noduli sau chisturi. Acneea poate să apară și în lipsa acestei bacterii, dar cu o intensitate mai mică. Apariția acneei este asociată cu modificările hormonale de la pubertate. Acneea poate apărea în cadrul tratamentului medicamentos cu barbiturice, hormini androgeni, steroizi. Dincolo de aspectul inestetic, acneea are și implicații psihologice importante. Ea este corelată cu timiditate și scăderea încrederii în sine, în special dacă apare la adolescenți. Aceștia devin introvertiți și se izolează de restul persoanelor de vârsta lor, fiind stigmatizați.

Tratament

Igiena este prima și cea mai importantă măsură terapeutică. Există mai multe opțiuni terapeutice pentru acnee, cele mai frecvent folosite fiind cele  topice. Tratamentele topice sunt condiționate sub formă de creme, geluri, unguente sau soluții: preparate bactericide (benzoil peroxid, triclosan) antibiotice topice anti P. acnes (clindamicină, eritromicină, tetraciclină) și retinoizi topici (adapalen, tazaroten). Tratamentele orale constau în antibiotice (tetraciclină, minociclină, doxiciclină) și retinoizi (isotretinoin). La femei s-a demonstrat ca tratamentele hormonale (contraceptivele orale) pot conduce la o evoluție bună a acneei. Se mai poate aplica fototerapie cu lumină albastră sau roșie și terapie laser. Detalii despre tratamentul acneei puteți citi aici. Pentru cicatrici post-acnee se pot aplica tratamente laser, peeling, dermabraziune, microneedling, filling (umplerea cicatricilor prin injectare de colagen, acid hialuronic sau alte substanțe) sau creme de tipul Contractubex.

Comments  

# Popa 2019-03-11 14:01
Majoritatea produselor functioneaza diferit pe fiecare metabolism in parte!
Reply | Reply with quote | Quote
# Albert 2017-02-24 13:52
Problemele cu acneea pot sa apara mai ales din cauze hormonale.
Reply | Reply with quote | Quote
# Cristi 2016-06-02 16:10
Buna, eu mi-am tratat baiatul in varsta de 15 ani care avea acnee pe spate ,cu pustule dureroase si purulente.Am aplicat, dupa spalare cu sapun care nu usuca tare pielea, tamponare cu bitter suedez si intern i-am dat Acneaid, un tratament naturist care reduce semnificativ sebumul si inflamatiile. Dupa o luna si o saptamana spatele e curatel, mai are coji si cateva cosulete mici, fara aspect de furuncul. Oricum vindecarea se produce in timp indelungat si eventual un regim alimentar fara lapte,doar iaurt, carne tocata , mezeluri si fara sucuri acidulate.
Sanatate multa!!!
Reply | Reply with quote | Quote
# Andra 2016-05-30 14:37
Buna ziua!

Incerc de aproape 3 ani de zile sa mai scap de acnee, dar din nefericire pentru mine nu am reusit mare lucru. Am tot testat produse, am mers la mai multe cabinete dermatologice fiecare mi-a dat cate ceva, am facut cura si nu am avut rezultate. Daca e ceva naturist care da roade as incerca pentru ca nu vreau sa mai iau pilule.
Reply | Reply with quote | Quote
# Radu 2016-03-31 11:47
De 7 zile fac cura cu derminax ca sa mai scap de cosuri si nu vad modificari. Stie cineva ceva mai puternic care s dea rezultate?
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh