Testul de sarcină poate depista cancerul testicular la bărbați

Testul de sarcina are la baza identificarea hCG (gonadotrofinei corionice umane) în urina femeii gravide. hCG este însa nu numai un hormon placentar, ci si un marker tumoral pentru cancerul testicular, alaturi de AFP (alfa-fetoproteina).

Depistând nivelul crescut al hCG, testul de sarcină ar putea identifica cancerul testicular la bărbați. Acest lucru a fost experimentat de un bărbat care a folosit în joacă un test de sarcină uitat de fosta sa iubită prin baie, potrivit ABC. Testul a ieșit pozitiv, iar bărbatul a fost sfătuit să meargă la medic. Consultul medical a relevat faptul că bărbatul avea un nodul la testicul, care era responsabil de valorile crescute ale hCG.

Cancerul testicular este de cele mai multe ori depistat chiar de către pacient, prin auto-palpare. Supraviețuirea la 5 ani pentru tumorile localizate este de 99%, iar pentru cele metastazate de 72%. Odată diagnosticat cancerul testicular, beta-hCG este un bun marker pentru răspunsul la tratament: dacă nivelul hCG a fost crescut preoperator, după operație acesta trebuie să se normalizeze, altfel se poate considera că este vorba de boală reziduală.

Add comment


Security code
Refresh

Ultimele comentarii

 • Buna ziua daca alaptez ce pot lua pentru viermi cate zile trebuie intrerupta ...

  Read more...

   
 • Am efectuat un test IDR acum 2 zile si a 3a zi am efevtuat un test de sarcina ...

  Read more...

   
 • Buna ziua! Ma numesc Carmen am 58 ani si v-as ruga o interpretare a analizelor. Bilirubina ...

  Read more...

   
 • Vreau sa va Multumesc pt postarea Dvs .Daca nu-l citeam ne chinuiam mult si bine ...

  Read more...

   
 • Am limfocite%23 si limfocite(#)!0, 91 ce trebuie sa fac sa le aduc la normal?

  Read more...