Înțepături la inimă

Înțepăturile în zona inimii sunt de cele mai multe ori expresia unor afecțiuni non-cardiace, deși pacienții sunt de cele mai multe ori îngrijorați cu privire la posibilitatea unei boli de inimă.

Durerea toracică cu caracter de înțepătură sau junghi, bine localizată (în punct fix), care se accentuează la inspir profund sau la mișcare, cel mai probabil nu este de cauză cardiacă. Mai degrabă trebuie avută în vedere o nevralgie intercostală, o durere pleuropulmonară sau osteoarticulară, suprasolicitarea, stressul psihoemoțional sau o distonie neurovegetativă. De cele mai multe ori este vorba despre pacienți tineri, fără factori de risc cardiovascular, la care un antiinflamator și un anxiolitic controlează simptomatologia. Durerea de origine cardiacă este întinsă pe o suprafață mai mare (de obicei arătată de pacient cu palma), are legătură cu efortul sau echivalente (frig, mese), iradiază spre baza gâtului, în umeri și pe brațul stâng.

Deși înțepăturile în piept sunt de cele mai multe ori de cauză non-cardiacă totuși recomandarea este să se facă un consult cardiologic, cu EKG și ecografie cardiacă.

Add comment


Security code
Refresh