Expertscape sau cum să găsești cei mai buni medici pentru tine

Image result for expertscape

Expertscape este un portal online care listează medicii pe specialități, țări și instituții în funcție de expertiza lor pe anumite boli.

Portalul a fost dezvoltat de un medic din SUA pornind de la experiența proprie cu unchiul său, care fusese diagnosticat cu boală Parkinson dar a cărui simptomatologie nu se ameliora sub tratament. S-a lovit atunci de problema unde să ceară o a doua opinie? Medic fiind, chiar și lui i-a fost greu să găsească un alt neurolog în orașul unchiului său la care să meargă pentru o a doua părere.

Din această experiență s-a născut Expertscape, care evaluează medicii în funcție de publicațiile lor științifice în baza de date PubMed. Fiecare articol publicat primește un scor în funcție de data apariției, revista și tipul cercetării, iar fiecare co-autor primește un subscor pentru fiecare articol publicat. Pe baza acestora se stabilește gradul de expertiză, într-un mod obiectiv, fără a conta popularitatea sau brand-ul instituției la care este afiliat medicul. Expertscape este doar un mijloc de a afla care sunt cei mai buni medici într-o anumită boală, pentru că dincolo de cunoștințe, sunt și alte calități care fac dintr-un medic unul de succes.

Căutarea se face pe expertscape.com în peste 26000 topic-uri, listarea oferind posibilitatea de sortare după regiune, țară, oraș sau instituție. Pe baza articolelor furnizate de termenul de căutare se pot căuta și topic-uri similare.

Add comment


Security code
Refresh