Coldrex – prospect

Coldrex – prospect

Compozitie:

Un plic contine paracetamol 1000 mg, clorhidrat de fenilefrina 10 mg si acid ascorbic (Vitamina C) 40 mg, ca substante active. Fiecare plic mai contine excipienti: zahar, acid citric anhidru, citrat de sodiu, amidon de porumb, aroma de lamaie 610399 E, ciclamat de sodiu, zaharina sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru si curcumina (E 100).

Forma de prezentare:

Cutie cu 5 plicuri a cate 6,4 g pulbere orala.
Cutie cu 10 plicuri a cate 6,4 g pulbere orala.

Actiune:

Coldrex MaxGrip Lemon contine:

  • paracetamol - analgezic (calmeaza durerile) si antipiretic (reduce febra). Doza de paracetamol este doza maxima, pentru o administrare
  • clorhidrat de fenilefrina - decongestionant al mucoasei nazale (desfunda nasul si ca ajuta sa respirati mai usor)
  • acid ascorbic (vitamina C) - ingredient obisnuit al preparatelor pentru raceala si gripa, inclusiv pentru a inlocui pierderile de vitamina C care pot sa apara in stadiile initiale ale gripei si racelii.

Substantele active din Coldrex MaxGrip Lemon nu determina somnolenta.

Indicatii:

Coldrex MaxGrip Lemon este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al simptomelor gripei, racelii comune, starilor febrile, frisoanelor, inclusiv a cefaleei, durerilor faringiene, disconfortului general, congestiei nazale, sinuzitei si durerii asociate acesteia si a catarului nazal acut.

Contraindicatii:

Nu utilizati acest medicament cu alte produse care contin paracetamol. Nu utilizati acest medicament cu alte produse pentru tratarea racelii, gripei sau a congestiei nazale.
Nu utilizati Coldrex MaxGrip Lemon daca:

  • sunteti alergic la paracetamol, clorhidrat de fenilefrina sau vitamina C sau la oricare dintre excipientii produsului
  • aveti insuficienta hepatica sau renala severa
  • aveti hipertiroidism, diabet zaharat sau sunteti in tratament pentru hipertensiune arteriala sau boli cardiace
  • sunteti in tratament cu antidepresive, blocante beta-adrenergice sau daca utilizati sau ati utilizat in ultimele doua saptamani inhibitoride monoaminoxidaza (IMAO) - aveti tulburari congenitale de absorbtie a zaharului. Fiecare plic contine 4g zahar.

Reactii adverse:

Reactiile adverse determinate de paracetamol sunt rare.
Pot sa apara reactii adverse ca de exemplu eruptii cutanate. Fenilefrina poate determina greata, cefalee, cresterea usoara a tensiunii arteriale si foarte rar, palpitatii. Aceste reactii sunt tranzitorii.
Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati reactii adverse neobisnuite.

Mod de administrare:

Dizolvati continutul unui plic intr-o cana cu apa fierbinte. Amestecati pana la dizolvarea completa. Adaugati apa rece cat este necesar si zahar, daca doriti. Se administreaza oral.

Adulti si copii cu varsta >12 ani. Doza uzuala este de un plic la interval de 4-6 ore. Nu se vor depasi 4 plicuri in 24 ore. Nu se administreaza mai frecvent de 4 ore interval.

Add comment


Security code
Refresh