Alergia la prezervativ

Una dintre cauzele de dispareunie (durere ce apare în timpul contactului sexual) o reprezint? alergia la prezervativ. Manifest?rile alergice constau în apari?ia unei irita?ii locale (eritem), cheap dureroase, pruriginoase, care dac? nu este tratat? poate duce la eczeme cronice.

Alergia la prezervativ este o hipersensibilitate de contact declanșată de substanțele care intră în compoziția prezervativului: latextul (în majoritatea cazurilor), parfumuri, arome, lubrifianți. Reacția alergică poate aparea la ambii parteneri sau doar la unul dintre ei, în funcție de sensibilitatea fiecaruia.

Pacienții care manifestă alergie la prezervativ trebuie sa fie supuși unor teste alergologice pentru a depista cu exactitate care este factorul alergenic. În funcție de rezultate, tratamentul poate fi local (creme, unguente) sau general.

Dacă pacientul are o hipersensibilitate la latex, schimbarea prezervativului nu este o soluție pentru combatarea alergiei. În cazul în care alergia apare la un colorant sau la o aromă, se vor alege prezervative care sa nu conțina respectivele substanțe.

Afecțiunea apare mai frecvent la bărbați, iar pacienții pot manifesta intoleranță și la îmbracămintea din poliester (care va trebui înlocuită cu bumbac). În cazul alergiei la latex, trebuie manifestată precauție și în cazul altor produse din latex - mănuși sterile, baloane, suzete, talpa încălțămintei.

Add comment


Security code
Refresh